Bemutatkozás

Tanulmányok, munkahelyek, szakmai szervezetek, tevékenységek:

1987- ben végeztem a kolozsvári (Erdély – Románia) Állatorvos-tudományi Egyetemen.
Két évig mezőgazdasági termelő szövetkezetekben és falvakban folytattam vegyes praxist, főleg gazdasági haszonállatok-, és kisebb arányban kisállatok (társállatok) állatorvosi ellátásával.

    

1989-ben Magyarországon egy szarvasmarha-embrió átültetéssel foglalkozó cégnél sikerült állást szereznem, ahonnan egy idő után meghívtak az akkori Szekszárdi Állattenyésztő Vállalathoz, mely tenyészbikáktól származó, mesterséges megtermékenyítésre szolgáló sperma termelésével és mélyhűtésével foglalkozott. Itt kezdetben ellátó állatorvos voltam, majd később – idős kollégám nyugdíjazása után – laborvezetű állatorvosként folytattam a munkát.

A vállalat felszámolása újabb váltást eredményezett szakmai életemben, a kisállat-gyógyászat felé „kényszerített”, amiben viszont nagy örömmel vágtam bele, mert mindig is szerettem volna többet foglalkozni kutyákkal, macskákkal és egyéb kedvenc társállatokkal.

Előtte azonban egy év álláskeresés jutott sorosomul, mialatt a rendelkezésre álló időt arra használtam ki, hogy megírjam Kutyapszichológia című könyvemet, amely már régóta érlelődött bennem.

A könyv lektorálására Csányi Vilmos etológus professzort kértem fel. Nagy megtiszteltetés volt, hogy elvállalta, és kivételes öröm, hogy elismerően nyilatkozott a munkámról.

    

Újabb munkahelyem egy állatgyógyszertár volt (körülbelül egy évig), majd az ennek szomszédságában lévő, akkori Szekszárdi Kisállatklinikára vettek fel állatorvosnak.

Az ott eltöltött három év lehetővé tette számomra a kutyák, macskák gyógyításában való elmélyülést, köszönhetően a klinika tapasztalt állatorvosaitól való tanulási lehetőségnek és a nagy esetszámnak, amellyel jelentős gyakorlatra tehettem szert ezen a területen.

Ezután önálló praxist kezdtem a lakásomon berendezett, elkülönített helyiségben, majd néhány év múlva, 2004-ben a városban egy önálló rendelőt alapítottam, amelynek a városrész nevéről az Újvárosi Kisállat-rendelő nevet adtam. A rendelő neve 2008 óta: Fehér Agyar Állatorvosi Rendelő.

2005-ben a Who is Who Magyarországon (Ki Kicsoda Magyarországon) című életrajzi lexikon szerkesztőségének megkeresése nyomán bekerültem ebbe a kiadványba.

2008-ban, a posztgraduális homeopátiás állatorvosi tanfolyam elvégzése után, az IAVH (Homeopata Állatorvosok Nemzetközi Egyesülete) által akkreditált, nemzetközi homeopata állatorvosi diplomát szereztem. Ezen ismeretek megszerzését azért tartottam fontosnak, hogy a „kemény vonalas” hagyományos orvoslást a szelídebb gyógymódokkal is kiegészíthessem, mindkettőnek kihasználva (és az állatok javára fordítva) az előnyeit, illetve, amennyire lehet, megkímélni őket a hagyományos kezelések gyakori nemkívánatos mellékhatásaitól.

Ezzel egyidejűleg folyamatosan részt veszek a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület humán homeopátiás tanfolyamain is, tagja vagyok ezen egyesületnek. Tagja vagyok a Magyar Állatorvosi Kamarának és a kamara Alternatív Állatgyógyászati Tagozatának, továbbá a Magyar Kisállatgyógyász Állatorvosok Egyesületének és a Magyar Állatorvosok Világszövetségének.

 

2011-ben jelent meg a Kutyapszichológia könyvem második, bővített kiadása. Prof. dr.Csányi Vilmos etológus, akadémikus ismételten megtisztelt azzal, hogy ingyen lektorálta és előszót is írt hozzá.

A könyvről részletesebben a Kutyapszichológia fül alatt olvashatnak és meg is rendelhetik.

Hobbim (de a vállalkozásom része is) a zeneszerzés.