Kutyapszichológia:

 

A „Kutyapszichológia” etológiai könyv, amely kizárólag a kutya lélektanával foglalkozik. A felhasznált szakirodalom tudományos alapot biztosít a könyvnek (hasznos olvasmány lehet állatorvosok, kutyakiképzők, ebtenyésztők számára), de közérthető nyelvezetének és a beiktatott magyarázatoknak köszönhetően minden kutyabarát érdeklődéssel olvashatja.

A könyv tartalmazza a kutya szociális fejlődését a méhen belüli élettől az érett korig, a viselkedést befolyásoló élettani és pszichológiai tényezőket, tárgyalja a különböző mozgási sémákat, az intelligencia és a tanulás kérdéseit, továbbá a társas- és a szexuális viselkedést, valamint kitér néhány fontos pszichológiai fogalom tárgyalására is. Ezek után a viselkedési rendellenességeket mutatja be, végül pedig egy többnyire kötetlen olvasmány következik (sok idézettel más kutyás könyvekből), olyan témák köré csoportosítva, mint a hűség, barátság, öröm, féltékenység, szégyenérzet, stb.

* * *

„… Külön öröm számomra, hogy a kutyaviselkedés már nemcsak az etológusok szűk körét érdekli, hanem szinte mindenkit, aki szereti kutyáját, nagy segítség az új tudás elterjedésében, hogy ilyen szakavatott szerzők, mint Jakab doktor felismerték a kutyaviselkedés fontosságát, és az etológiai tapasztalatokhoz hozzáadták nélkülözhetetlen állatorvosi ismeretes. Az eredmény minden oldalról szakszerű, és elismeréssel mondom, élvezetes olvasmány, szívesen ajánlom mindenkinek, akit a kutyák közelebbről érdekelnek.”

Prof. dr. Csányi Vilmos etológus, akadémikus

Ha szeretne egy kis ízelítőt kapni a könyvből, ITT beleolvashat.

A könyv mérete: B5, 262 oldal, kemény táblás. A rendelőben személyesen is átvehető, vagy az alábbi panelen megrendelhető utánvéttel. A könyv ára 3500 Ft + postaköltség.

Továbbá kapható Budapesten az Állatorvosi Egyetemen az A/3 Kft Jegyzetboltban.
Cím: 1078 Budapest, István u. 2., Tel: 061-352-31-13, E-mail: jegyzetbolt.a3kft@gmail.com

Kapható Romániában is.